www.mobarn.noVåre barnehager

Kosthold i barnehagen.

Vi har fokus på et sunt og variert kosthold. Barna tilbringer store deler av dagen i barnehagen, og maten i barnehagen, enten den er medbrakt eller tilberedt i barnehagen, er av stor betydning for barns utvikling og helse. Gode rammer rundt måltidene er viktig for å gi barna gode måltidsopplevelser og kan påvirke hvor mye mat barnet får i seg. I følge rammeplanen skal vi bidra til at barna tilegner seg gode vaner, holdninger og kunnskap når det gjelder kosthold.

To dager i uken får vi levert varmmat fra MatiBox, øvrige dager tilbyr vi grovt brød med variert pålegg, grønnsaker og frukt.

MATiBOX AS er en av landets ledende leverandører av sunn og næringsrik mat, til barnehager, skoler og SFO. Matkonseptet er bygget på ekte og ren mat fra lokale kjøkken og produsenter, med de beste råvarer. Alle retter og menyer er basert på rene produkter, sunnhet, miljø, kortreist og bærekraft. Maten som blir levert hensyntar alle barns behov, og det leveres allergialternativer til alle retter, samt halal og vegetar.

 

Når vi har bursdagsfeiring kan barnet velge mellom frukt med vaniljekesam el l og grønnsaker med dip.